• PROMOTE DISCOUNT SAVINGS
  • PROMOTE FREE SHIPPING

Mijn winkel

WAAROM KIEZEN VOOR EEN ROESTVRIJSTALEN PAN?

Professionele koks opteren vaak voor roestvrijstalen pannen, deze pannen zorgen er immers voor dat je zonder zorgen kan bakken op hoge temperaturen. Bovendien is dit kookgerei volledig vrij van mogelijks giftige stoffen zoals PFOA en PTFE.

Het beste bakresultaat

Het vlakke roestvrij stalen bakoppervlak zorgt ervoor dat uw ingrediënten mooi braden en karameliseren. Dit zorgt voor een mooi, lekker krokant korstje en volle smaak.

Een roestvrijstalen pan is ideaal voor het bereiden van allerlei gerechten, gaande van vlees en gevogelte tot groenten en vissoorten. Deze pannen zijn ons voornamelijk alom bekend voor het bereiden van onweerstaanbare sauzen gebaseerd op bijhorende bakresten.

Geschikt voor alle vuren

Onze roestvrijstalen pannen kunnen gebruikt worden op elk type fornuis, inclusief inductie. Bovendien kunnen deze pannen ook gebruikt worden in de oven dankzij de hittebestendigheid van roestvrij staal, in tegenstelling tot een pan met antikleeflaag. Doch raden we jullie aan om binnen de ideale baktemperaturen te blijven, zijnde 170 à 180°C.
Vanaf 250°C verbanden en carboniseren je ingrediënten en vanaf 350°C begint roestvrij staal mogelijk te verkleuren en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Ecologisch

De levensduur van een roestvrijstalen pan is zeer lang, bij correct gebruik, wat hen zeer ecologisch maakt. Door de optimale warmteverspreiding zijn deze pannen ook zeer energiebesparend. Bovendien bevatten deze pannen geen mogelijks giftige stoffen zoals PFOA en PTFE.

Afwassen

Roestvrijstalen pannen zijn zeer makkelijk schoon te maken, zo raden wij aan de pan even te laten afkoelen na het bakken door een bodempje water in de pan te laten. Zo kan u eenvoudig met een klopper de overige bakresten loskloppen. Vervolgens kan u de pan met wat water en afwasmiddel schoonmaken, of in de vaatwasser stoppen.

Blijven er na het schoonmaken toch nog witte vlekken of regenboogverkleuring over in de pan? Deze zijn het gevolg van kalk of mineralen van uw ingrediënten. Deze kan u verwijderen met b.h.v. azijn.